Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě doměkka. V hlubší pánvi necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a orestujeme je dozlatova. K orestovaným játrům přidáme nakrájenou šunku, žampióny, oloupaná nakrájená rajčata, směs osolíme, opepříme a podusíme asi deset minut. Přidáme scezené farfalle, promícháme a přendáme do vymazaného pekáčku. Připravíme si bešamel - z másla a mouky připravíme světle růžovou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou a metličkou mícháme do zhoustnutí, až nám vznikne hladká omáčka. Osolíme (cca 1/2 lžičky soli), mírně opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku (tak desetkrát strouhneme). Bešamel nalijeme na připravenou směs v pekáčku, lehce promícháme, aby se bešamel dostal všude, posypeme nahrubo nastrouhaným eidamem a dáme do trouby zapéct na 180° asi 30 - 35 minut dozlatova.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek